Semafor, Sam Bankman-Fried’in parasının yerine 19 milyon dolar topladı

BadılCan

Member
Dijital medya girişimi Semafor, gözden düşmüş kripto para birimi kralı Sam Bankman-Fried’den aldığı parayı değiştirmek için Yahoo’nun kurucu ortağı Jerry Yang da dahil olmak üzere yatırımcılardan 19 milyon dolar topladı.

Semafor’un CEO’su ve kurucularından biri olan Justin Smith, Bankman-Fried’in yaklaşık 10 milyon dolarlık parasının Semafor’un diğer finansmanından ayrı bir hesaba yatırılacağını ve yetkililerin talimatıyla alacaklılarına iade edileceğini söyledi.

Bloomberg Media’nın eski CEO’su Bay Smith, “Bizim için çok önemliydi – daha da önemlisi, bu bölümün sayfalarını çevirmek bizim için gerekliydi” dedi.

Bay Yang’a ek olarak, Semafor’un yeni yatırımcıları arasında özel sermaye devi KKR’nin kurucu ortaklarından Henry Kravis; Ortadoğu haber sitesi Al-Monitor’un sahibi Jamal Daniel; 3G Capital’in kurucu ortağı Jorge Paulo Lemann; ve girişimci Charles Koch tarafından kurulan bir iş dünyası liderleri ağı olan Stand Together. Anket enstitüsü Gallup aynı zamanda bir yatırımcıdır.


Yatırımcıların her iki siyasi partiyle de bağları var; Bay Yang, Demokratlara düzenli bir bağışçı ve Bay Koch, muhafazakar davalara önemli bir katkıda bulunuyor.

Semafor, son finansman turunun ardından değerlemesini açıklamayı reddetti.


Semafor’un diğer kurucusu, BuzzFeed’in eski yazı işleri müdürü ve Haber’ın medya köşe yazarı Ben Smith, kendisinin ve ortağının Bay Bankman-Fried ile 2022’nin başlarında kardeşinin bir danışmanı tarafından tanıştırıldığını söyledi. Semafor için fon toplamak. Bay Smith, Bay Bankman-Fried’in sorunlu kripto para borsası FTX’i kurtarma girişimi hakkında bir makale yazdıktan sonra, Bay Bankman-Fried’in yatırımının Semafor için bir sorun oluşturduğunu fark ettiğini söyledi. Finans.

FTX’in Kasım ayında iflas koruması başvurusunda bulunmasından bu yana kendisinin ve Justin Smith’in Bay Bankman-Fried ile yatırım hakkında konuşmadıklarını söyledi.


Justin Smith, Semafor’un 2023’te şirketin işine beklenenden daha büyük katkı sağlayan reklam ve etkinliklere yayılmış 10 milyon dolardan fazla gelir elde ettiğini söyledi.

Başlangıçta hedef kitlesini dünyadaki üniversite eğitimli İngilizce konuşan herhangi biri olarak tanımlayan Semafor’un, bunu bir grup etkili kanaat önderine indirgediğini söyledi. Semafor’un medya, finans, teknoloji ve siyaseti kapsayan ücretsiz haber bültenlerine 400.000 abonesi olduğunu söyledi. Benzerweb’e göre sitenin nisan ayında 1,5 milyon kullanıcısı vardı.

Justin Smith, “Pullu medyanın için için yanan leşlerinin her yerde olduğu bir zamanda başladık” dedi.
 
Üst