RenkliDusler
Active member
Şerbetli Elmalı Toplar Tanımı İçin Gereçler
Şerbet için;
Not EkleTanımı Yazdır
								Şerbet için;
- 2 su bardağı şeker
 - 2,5 su bardağı su
 - Birkaç damla limon
 
- 4 adet rendelenmiş elma
 - 1 tatlı kaşığı tarçın
 - 2 yemek kaşığı şeker
 - 1 bardak dövülmüş ceviz
 
- Yarım çay bardağı yoğurt
 - Yarım çay bardağı şeker
 - 1 adet yumurta
 - 1 paket vanilya
 - 1 kabartma tozu
 - 250 gram margarin
 - 4 su bardağı un
 
- Hindistan cevizi
 
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbeti yapalım.Şerber için şeker ve suyu koyalım kaynadıktan daha sonra limon damlatalım .
 - daha sonra elmalı harcı yapalım.Elmalı harç için rendelediğimiz elmaları şekeri tavada pişirelim, suyu çekince tarçın ve ceviz ekleyelim.
 - Hamur için birinci vakit içinderda bir kaba yoğurt, yumurta ,şeker,margarin ,vanilya koyarak gereçleri karıştıralım.
 - En son un ve kabartma tozunu ekleyelim.
 - Yuvarlak beze alıp içine elmalı harçtan koyalım ve yuvarlayalım.
 - 190 derece de pişirelim.
 - Fırından çıktıktan daha sonra soğumuş şerbete batıralım , daha sonra hindistan cevizine bulayalım.