Smartmatic ve OAN hakaret davasında anlaştı

BadılCan

Member
Oylama teknolojisi şirketi Smartmatic, 2020 başkanlık seçimlerinde seçmen sahtekarlığını artırdığı gerekçesiyle aşırı sağcı yayın kuruluşu One America News Network'e açtığı hakaret davasında Salı günü anlaşmaya vardı.

Anlaşmanın şartları gizliydi ve hemen öğrenilemedi.

Smartmatic, OAN'ı Smartmatic'in oylama makineleri aracılığıyla başkanlık seçimini manipüle etmeye karıştığı yönündeki asılsız iddiaları güçlendirmekle suçlayarak 2021 yılında dava açtı.

Salı günü, Smartmatic'in avukatları ABD Columbia Bölgesi Bölge Mahkemesine davanın reddedilmesi için bir dilekçe sundu, bu da davanın yeniden yargılanamayacağı anlamına geliyordu.

Smartmatic ve OAN avukatları yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Smartmatic ayrıca Fox News ve Newsmax'e seçim komplo teorilerini haber yapmaları nedeniyle hakaret nedeniyle dava açtı. Bu davalar devam ediyor.


Smartmatic anlaşması, Fox News'in, 2020 seçimleriyle ilgili benzer komplo teorilerini yaydığı için açtığı iftira davasını sonuçlandırmak üzere başka bir oylama teknolojisi şirketi olan Dominion Voting Systems'e 787,5 milyon dolar ödemeyi kabul etmesinden bir yıl sonra geldi.

Dominion ayrıca OAN'a dava açtı. Bu dava halen devam etmekte olup duruşma tarihi henüz belirlenmemiştir.

Bu gelişmekte olan bir hikaye. Güncellemeler için tekrar kontrol edin.
 
Üst