Soğuk Baklava

RenkliDusler

Active member
Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller

  • 1 paket baklavalık yufka (800 gram olacak)
  • 175 gram tereyağ yağ
  • 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
  • Antepfıstığı yahut ceviz
Şerbeti için:

  • 1 litre süt
  • 4 su bardağı toz şeker
Üzeri için:

  • Rendelenmiş çikolata
  • Kakao
  • Antepfıstığı
Soğuk Baklava Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda şerbetimizi hazırlayalım soğuması gerekiyor.
  2. Şerbeti için tencereye süt ve şekeri alalım kaynamaya başlayınca altını düzgünce kısıp 10-15 dakika kısık ateşte kaynatalım akabinde soğumaya bırakalım.
  3. Tereyağını eritip alttaki ayran ve üsteki köpük olan kısmı ayıralım temizlenmiş tereyağımız sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
  4. 1 paket baklavalık yufkamızı tezgaha serelim 600gr lık alüminyum tepsimizi yufkaların üzerine koyup tepsi boyutunda keselim bu süreci epeyce süratli yapalım zira baklavalık yufka fazlaca çabuk kuruyor .
  5. Kestikten daha sonra bir sofra bezi ortasına saralım kullandıkça sofra bezi içinden alalım tepsimizi 1-2 kaşık yağ döküp uygunca heryeri yağlayalım.
  6. 2 kat yufka serip yeniden yufkanın her yerine yağ sürelim .
  7. Bu süreci 30 kat olana kadar devam edelim.
  8. 2 yufkada bir yağlayalım 30 kat olduğunda antepfıstığı yahut ceviz serpelim. (ara katlara kesilmiş olan yufkaları ekleyebilirsiniz )
  9. daha sonra 10 kat yufka da üst kısmına döşüyoruz bu kez her yufka ortası yağ sürüyoruz.
  10. Bittikten daha sonra epey bastırmadan baklavamızı kesip geri kalan yağımızı her yerine sürüp 160° lik fırınımıza sürüyoruz yavaş yavaş pişiriyoruz yeterlice kızarınca fırından alıp 5 dakika bekleyip soğuk şerbetimizi döküyoruz.
  11. Tatlımız güzelce soğuduktan daha sonra kakao eleyip çikolata rendesi serpip antepfıstığı ile süsleyip servis yapalım afiyet olsun
    ❤
    ❤
    .
 
Üst