RenkliDusler
Active member
Soğuk Baklava Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
								- 1 paket baklavalık yufka (800 gram olacak)
 - 175 gram tereyağ yağ
 - 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
 - Antepfıstığı yahut ceviz
 
- 1 litre süt
 - 4 su bardağı toz şeker
 
- Rendelenmiş çikolata
 - Kakao
 - Antepfıstığı
 
Not EkleTanımı Yazdır
- birinci vakit içinderda şerbetimizi hazırlayalım soğuması gerekiyor.
 - Şerbeti için tencereye süt ve şekeri alalım kaynamaya başlayınca altını düzgünce kısıp 10-15 dakika kısık ateşte kaynatalım akabinde soğumaya bırakalım.
 - Tereyağını eritip alttaki ayran ve üsteki köpük olan kısmı ayıralım temizlenmiş tereyağımız sıvı yağı ekleyip karıştıralım.
 - 1 paket baklavalık yufkamızı tezgaha serelim 600gr lık alüminyum tepsimizi yufkaların üzerine koyup tepsi boyutunda keselim bu süreci epeyce süratli yapalım zira baklavalık yufka fazlaca çabuk kuruyor .
 - Kestikten daha sonra bir sofra bezi ortasına saralım kullandıkça sofra bezi içinden alalım tepsimizi 1-2 kaşık yağ döküp uygunca heryeri yağlayalım.
 - 2 kat yufka serip yeniden yufkanın her yerine yağ sürelim .
 - Bu süreci 30 kat olana kadar devam edelim.
 - 2 yufkada bir yağlayalım 30 kat olduğunda antepfıstığı yahut ceviz serpelim. (ara katlara kesilmiş olan yufkaları ekleyebilirsiniz )
 - daha sonra 10 kat yufka da üst kısmına döşüyoruz bu kez her yufka ortası yağ sürüyoruz.
 - Bittikten daha sonra epey bastırmadan baklavamızı kesip geri kalan yağımızı her yerine sürüp 160° lik fırınımıza sürüyoruz yavaş yavaş pişiriyoruz yeterlice kızarınca fırından alıp 5 dakika bekleyip soğuk şerbetimizi döküyoruz.
 - Tatlımız güzelce soğuduktan daha sonra kakao eleyip çikolata rendesi serpip antepfıstığı ile süsleyip servis yapalım afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	
	.