Soslu Elmalı Kek

RenkliDusler

Active member
Soslu Elmalı Kek Tanımı İçin Materyaller

  • 2 su bardağı un
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı iki parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Üzeri için:

  • 2 adet kabukları soyulmuş elma
  • Kuş üzümü
Soslu Elmalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kabımıza yoğurt, şeker, sıvı yağ ve vanilyamızı alıp güzelce çırpalım ve bu sostan 1 su bardağı kadar ayıralım.
  2. Karıştırma kabımızda kalan harcımıza yumurtayı ekleyip çırpalım.
  3. Son olarak kabartma tozu ve unuda ekleyerek karışana kadar çırpma sürecine devam edelim.
  4. Kek harcımızı yağladığımız kalıbımıza dökelim üzerine kabuklarını soyup yarım ay şeklinde doğradığımız elmalarımızı dizelim.
  5. Kuş üzümü serpiştirip önceden ısıtılmış 180 derce fırında 40-45 dakika pişirelim.
  6. Kekimizi fırından çıkartıp birinci sıcaklığı geçtikten daha sonra ayırmış olduğumuz sosumuzu üzerine dökelim.
  7. Kekimizi sosunu çekebilmesi için dinlendirelim. Kekimiz servise hazır????????‍????.
Afiyet olsun ????.

Soslu Elmalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst