Süt Dilimi

RenkliDusler

Active member
Süt Dilimi Tanımı İçin Gereçler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
  • 1 su bardağı un (kıvamı sulu olacak un eklemeyin)
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Kreması için;

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 paket kremşanti
  • 1 yemek kaşığı bal
Üzeri için;

  • 1 paket beyaz çikolata (eritilmiş)
Süt Dilimi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. birinci vakit içinderda krema için tüm gereçleri uygun bir kaba alıp katılaşana kadar mikser ile 3-4 dk çırpıp buz dolabına kaldıralım.
  2. Keki için uygun bir kaba yumurta ve şekeri alıp uygunca çırpalım.
  3. sonrasındasında sırasıyla süt,sıvı yağ,un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip yine çırpalım.
  4. Büyük uzunluk fırın tepsimize yağlı kağıt serelim.
  5. Yağlı kağıdın üzerine çokça tereyağ sürelim (kekimiz bu türlü parçalanmadan çıkacaķtır).
  6. Kek hamurumuzu fırın tepsimize alıp spatula ile her tarafa yayalım.
  7. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 10 dk denetimli pişirelim.
  8. Pişen keki fırından alıp pişirme kağıdı ile birlikte tezgaha alalım.
  9. Birinci sıcaklığı çıkan keki karşıt çevirip pişirme kağıdını üzerinden soyalım.
  10. ondan sonrasında keki geniş tarafınca ikiye bölelim.
  11. Yalnızca bir yarısına hazırladığımız kremanın tümünü alıp yayalım.
  12. Kekin öbür yarısını ise süt dilimini hangi uzunlukta isterseniz dilimlere ayırıp kremanın üzerine sırayla kek kesimlerini kapatalım.
  13. Akabinde bıçak ile dilimlerin üzerinden keselim (alttaki kekte dilimlensin diye).
  14. Son olarak benmari adabı eritilmiş çikolatayı süt dilimlerimizin üzerine süsleyelim.
  15. Bir gece buz dolabında dinlendirdikten daha sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun ????????.

Süt Dilimi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst