Süt Helvası

RenkliDusler

Active member
Süt Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
Süt Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda süt ile şekeri şeker büsbütün eriyene kadar güzelce karıştırıyoruz. Pürüzsüz hale getiriyoruz.
  2. Derin bir tencerede tereyağımızı eritiyoruz eridikten daha sonra unumuzu ekliyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.
  3. Unumuzu büsbütün kavrulduktan daha sonra süt ve şeker karışımımızı yavaş yavaş çırpıcı ile karıştırarak ekliyoruz. Kaynanana kadar karıştırıyoruz.
  4. Kaynadıktan daha sonra yumurta sarısını ve vanilyamızı ekleyip bir kere daha karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  5. Uygun fırın kaplarına alıyoruz hazır olan karışımı.
  6. Isınmış olan fırınımızın en üst rafına alıp üzeri kızarana kadar yaklaşık 10-15 dk kadar pişiriyoruz.
  7. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.Süt helvamız hazır ????göbüşlerimize gidiş seyahati başlayabilir afiyet olsun ????.
Süt Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst