Susamlı Kek

RenkliDusler

Active member
Susamlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 kaşık sirke
  • 1 paket vanilya
  • Bir fiske tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 3, 4 yemek kaşığı susam
  • 3 su bardağı un
Susamlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.
  2. Süt,sıvıya sirke, un,hamur kabartma tozunu vanilyayı ve tuzu ekliyoruz.
  3. Unların kalitesinde farklılıklar olabiliyor akışkan bir karışım yapalım tereyağımızı kalıbımıza sürelim susamları serpelim.
  4. Hamurumuzun 4/3 kalıba alalım geri kalan hamurumuza kakao ekliyeyim orta kasımlara dökelim.
  5. 165 derecede pişirelim frınlar da ısı farkı olabiliyor birincilerde fırınımızın kapağını açmayalım sona gerçek bir kürdanla denetim edelim.
  6. İçi pişmişse kürdanımız pak çakacaktır afiyet olsun.
Susamlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst