RenkliDusler
Active member
Tart Kalıbında Tahinli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek:
Not EkleTarifi Yazdır
								Kek:
- 2 adet yumurta
 - 1 su bardağı pudra şekeri
 - 1 çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 - 1/2 (yarım) çay bardağı tahin
 - 1 su bardağı un
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 3 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
 
- 1 çay bardağı tahin
 - 1 yemek kaşığı zirveli pudra şekeri
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri çırpalım.
 - Üzerine süt, yağ, tahini ekleyip yeniden çırpalım.
 - Un, kabartma tozu, vanilya ve ondan sonrasında da cevizi ekleyip bitirelim.
 - Kalıbı güzelce yağlayalım ve önce ısıtılmış 180 derece fırında 30 dk. Pişirelim.
 - O sırada tahin ve pudra şekerini tatlılığı damak zevkinize bakılırsa şeker ekleyip ayarlayarak karıştıralım, şayet koyu olursa süt ile açalım.
 - Soğuyan keki aykırı çevirip üstüne sosu dökelim.
 - Sos orada donana kadar kek de düzgünce soğur.Not: istediğiniz rastgele bir kek kalıbına standart bir kek yapıp üzerine bu kremadan yapıp dökebilirsiniz.