Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart

RenkliDusler

Active member
Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tanımı İçin Materyaller

Hamuru için:

  • 150 gram margarin yada tereyağı (Oda sıcaklığında)
  • 1 tane yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığı kadar un
Şeftali dolgusu için:

  • 4 adet orta uzunluk şeftali
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 orta uzunluk kase çekilmiş ceviz (Olmasada olur)
  • 1, 5 yemek kaşığı nişasta (Mısır)
  • Biraz su (Nişastayı çözeltmek için)
Üzeri için:

  • pudra şeker
Tartların Şefi Olacak Şeftalili Tart Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle şeftalilerimizin kabuklarını soyup fazlaca küçük olmayacak biçimde küp küp doğruyoruz.
  2. Doğradığımız şeftalilerimizi tavamıza alıp üzerine toz şekerimizi döküyoruz.
  3. Orta ateşte suyunu salıp şeftalilerimiz yumuşayana kadar pişiriyoruz.
  4. Bir kasenin ortasında nişastamızı azıcık suyla çözeltip şeftalimizin içine katıyoruz kıvam alınca ocağımızın altını kapatıp cevizlerimizi ekleyip soğuması için kenara alıyoruz.
  5. Yoğurma kabımızın içerisine oda sıcaklığındaki margarin yada tereyağımızı alıyoruz.
  6. Üzerine yumurtamızı kırıp özleşene kadar elimizle karıştırıyoruz.
  7. Özleşen yumurta ve yağımızın içerisine pudra şekeri, vanilya, kabartma tozunu eleyerek ekleyip hepsini tekrar elimizle karıştırıyoruz.
  8. Karışan karışımımızın içine göz sonucu unumuzu eleyerek denetimli bir biçimde ekleyip yoğuruyoruz. Ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.
  9. Yoğurduğumuz hamurumuzdan küçük portakal büyüklüğünde ayırıyoruz. (üzerine rendelemek için. )
  10. Kalan hamurumuzu ister kelepçeli kalıba ister büyük yuvarlak borcamımıza göre açıp içine yerleştiriyoruz. (ben bu kelepçeli kalıba yaptım. )
  11. Kalıbımıza yada tepsimize yerleştirdiğimiz hamurumuzun üzerine çatal ile delikler açıyoruz.
  12. Delmiş olduğumuz tart hamurumuzun üzerine soğumuş olan şeftalili harcımızı eşit biçimde yayıyoruz.
  13. Ayırmış olduğumuz hamurumuzu rende yardımı ile tüm hamurumuzun üzerine eşit gelecek biçimde rendeliyoruz.
  14. Evvelce ısıtılmış 170 derecede denetimli bir biçimde yavaşça kızarana kadar pişiriyoruz.
  15. Soğuyan tartımızın üzerine pudra şekeri serperek servis yapıyoruz. Şeftalili tartınız hazır. Afiyet olsun. ????????.
 
Üst