Tembel Tatlısı

celikci

New member
Tembel Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tahin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
Bulamak için:

  • İrmik
Şerbeti için:

  • 2,5 su bardağı su
  • 2,5 su bardağı toz şeker
Süslemek için:

  • Antep fıstığı ya da ceviz
Tembel Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bütün gereçler yoğurma kabına alınır ve yumuşak bir hamur elde edilir. Öteki yandan şerbeti hazırlanır.
  2. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alınıp, hurma biçimi verilip, irmiğe bulayarak tepsiye dizilir. Üzerleri uzunluktan boya bıçakla kesilerek form verilir.
  3. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir.
  4. Tatlı piştikten daha sonra, fırın sıcaklığı çıkması beklenir.
  5. Fırın sıcaklığı çıkan tatlı, soğuk şerbet ile buluşturulur.
  6. Şerbetini çektikten daha sonra ortaları antep fıstığı ya da ceviz ile süslenip servis edilir.
Tembel Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst