RenkliDusler
Active member
Tencere Keki Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 adet yumurta
 - 1 su bardağı süt
 - 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
 - 2 su bardağı buğday unu
 - 2 çorba kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket şekerli vanilin
 - 1 fiske tuz
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta,bir fiske tuz ve şekeri krema kıvamı alana ve bembeyaz olana dek çırpıyoruz.
 - Ardından süt ve yağı ekleyip çırpıyoruz.
 - Son olarak da kakao,kabartma tozu,şekerli vanilin ve unu ekleyip 1-2 dk kadar çırpıyoruz.
 - Hamuru yağladığımız kek kalıbına döküp,kalıbın içine sığacağı uygun bir tencere içerisine koyuyoruz.
 - Tencerenin tabanına,kek kalıbının yarısına gelecek biçimde su koyuyoruz.
 - Yoğunlaşan suyun kekin üstüne damlamaması için kapağının iç tarafına da bir bez koyup tenceremizin üzerini kapatıyoruz.
 - Önce orta ateşte suyun kaynamasını bekleyip çabucak sonrasındasında kısık ateşte pişirmeye devam ediyoruz.
 - Kekimiz 40 dk pişecek,piştikten daha sonra da tencereden alıp 15 dk kadar soğuması beklenmeli. Şayet ocağınız elektrikliyse suyu kaynadıktan daha sonra 3. Kademede pişirebilirsiniz.