Tepside Malaga

RenkliDusler

Active member
Tepside Malaga Tanımı İçin Materyaller

  • 7 adet muz
Keki için

  • 4 adet yumurta
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Ganaj için

  • 200 ml sıvı krema
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 80 gr sütlü çikolata
  • 80 gr bitter çikolata
Pastacı kreması için

  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 yumurta sarısı
  • 50 gr tereyağı
  • 1 paket vanilya
Keki ıslatmak için

  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
Süslemek için

  • Çekilmiş fındık
  • Antep fıstığı tozu
Tepside Malaga Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle kekimizi hazırlayalım. Yumurtaları şekerle birlikte köpürene kadar yeterlice çırpalım. Kek için olan tüm materyalleri ekleyip mikserle çırpalım.
  2. Yağladığımız dikdörtgen borcama hamuru döküp iki üç kere tepsinin tabanını hafifçeçe tezgaha vurup içerisindeki havanın çıkmasını sağlayalım. Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dk pişirelim.
  3. Kekimiz pişerken ganajı hazırlayalım. Kremayla tereyağını tavaya alıp ısıtalım, ısınan kremanın içerisinde çikolataları eritelim (Krema kaynamasın)
  4. Ganajımızı bir kenarda soğutmaya bırakalım, soğurken orta ara karıştıralımki üstü kurumasın.
  5. Bu ortada kek pişince fırından alıp birinci sıcağı çıktıktan daha sonra kürdanla delikler açıp sütle ıslatalım.
  6. Şimdide pastacı kremasını hazırlayalım. Krema için tüm materyalleri karıştırıp (Vanilya hariç) kaynayana kadar tel çırpıcıyla karıştıralım. Krema piştikten daha sonra altını kapatıp vanilyayı ekleyip yeniden karıştıralım.
  7. Kremamız piştikten daha sonra ıslattığımız kekin üzerine kremayı spatula sayesinde yayalım. Soyup ikiye böldüğümüz muzları yan yana yerleştirelim üzerlerine yavaşça bastıralımki düzgünce sabitlensin.
  8. Tüm muzlarıda yerleştirdikten daha sonra üzerlerine ganajı dökelim. Tüm tepsiye eşit biçimde yayalım ganajı ve ortalarına fındık kırıkları üzerlerine fıstık tozu döküp en az 2 saat buzdolabında dinlendirelim. Afiyet olsun ????.
 
Üst