RenkliDusler
Active member
Teremyağlı 3 Renkli Kup Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 litre süt
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 yumurta sarısı
 - 3 kaşık un ( tepeleme)
 - 2 tatlı kaşığı nişasta
 
- 1 yemek kaşık teremyağ
 - 1 paket kutu krema
 - 80 gram çikolata
 - 2 kaşık mavi haşhaş
 
- 1 paket hazır orman meyveli sos
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce 1 litre sütü,1 su bardağı şekeri,1 yumurta sarısını,3 kaşık unu,3 kaşık nişastayı,ocağa alın biraz karıştırdıktan daha sonra pişirin.
 - Muhallebi kıvamına gelince ocağın altını kapatın. 1 kaşık teremyağ ekleyin.
 - daha sonra muhallebiyi iki farklı kaseye eşit biçimde ayırın.
 - Bir kaseye 80 gram bitter çikolata ekleyip mikserle karıştırın. daha sonra 1 paket kremanın yarısını yani 100 gramını ekleyin ve karıştırın.
 - Diğer kasede olan muhallebiye 1,5 kaşık haşhaşı ekleyip mikserle karıştırın.
 - daha sonra geriye kalan 100 gram kremayı da ekleyip karıştırın.
 - Kuplara evvel çikolatalı muhallebiden ekleyin.
 - Ardından haşhaşlı muhallebiden ekleyin.
 - 1 paket hazır orman meyveli sos pişirip üzerine dökün.
 - 4-5 saat buzdolabında soğuttuktan daha sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsunn.