RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Ağlayan Pasta (Ev İmali Çikolata Sos İle) Tanımı İçin Malzemeler
Kek:
Not EkleTarifi Yazdır
Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml su bardağı.
								Kek:
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - Yarım su bardağı süt
 - Yarım su bardağı sıvı yağ
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilin
 - 2 su bardağı un
 
- 2 su bardağı süt
 
- 1 paket krem şanti (ikili paket 150 gr)
 - 2 su bardağı soğuk süt
 
- 2 su bardağı süt
 - 2 tatlı kaşığı nişasta
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 4 yemek kaşığı şeker
 - 1 paket vanilin
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 
Not EkleTarifi Yazdır
Kullanılan bardak ölçüsü 200 ml su bardağı.
- Öncelikle çikolata sosu üretimi ile başlıyoruz. Süt, nişasta, kakao ve şeker ocağa konulmadan çırpılır ve ocakta karıştırılarak pişirilmeye başlanır.
 - Kaynamaya başlayınca teremyağ ve vanilin eklenir 3 dk daha kaynatılır soğumaya bırakılır.
 - Yumurta ve şeker çırpıcı ile 5 dk çırpılır.
 - Süt ve yağ eklenerek çırpma sürecine devam edilir. Un, kabartma tozu, vanilin ve kakao eklenir çırpılır. Büyük dikdötgen borcam teremyağ ile yağlanarak kek karışımı dökülür.
 - Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dk kapağı açılmadan pişirilir.
 - Kürdan batırılıp pişip pişmediği denetim edilir. Pişen kek fırından çıkarılır kürdan ile delinir hertarafı.
 - İlk sıcağı çıkınca 2 su bardağı süt dökülerek soğumaya bırakılır.
 - Krem şanti ve soğuk süt bir kapta mikser karıştırıcı ile düzgünce kıvam alana kadar karıştırılır.
 - Soğuyan kekin üzerine yayılır kekin soğuk olması gerekiyor krem şantinin erimemesi için.
 - İyice soğuyan çikolata sosu krem şantinin üzerine dökülerek tepsinin her yerine yayılır.Ağlayan kekimiz hazır.
 - Buzdolabında en az 6 saat dinlendirildikten daha sonra afiyetle yiyebilirsiniz. 1 gün öncesinden yaparsanız daha lezzetli olacaktır.