RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Ananaslı Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 paket kek tabanı
 - 1 su bardağı ananas suyu
 - 1 adet ananas
 
- 1 paket kremşanti
 
- 1 litre süt
 - 1 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı un
 - 2 su bardağı nişasta
 - 1 çay kaşığı vanilin
 - 60 gram beyaz çikolata
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 
- Çırpılmış 1 paket kremşanti
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri tencerede çırpıyoruz.
 - Un, nişastayı da ekleyip karıştırıyoruz.
 - Ocağı yakıp sütü yavaş yavaş döküp çırpıyoruz.
 - Kaynayıp kıvam aldığında çikolatayı kırıp içine atıyoruz.
 - Ardından vanilin ve teremyağı da ekleyip çırpıyoruz.
 - Ocağı kapatalım ve üzerine folyo ile kapatalım kabuk tutmasın.
 - Tamamen soğumaya bırakalım.
 - İki başka kapta 2 paket kremşantiyi çırpıcı ile çırpıp hazırlayalım.
 - Aynı biçimde buzdolabında bekletelim.
 - 1 ananası temizleyip, küçük modüller halinde doğrayalım.
 - Pasta kreması soğuyunca hazırladığımız kremşantinin birini karıştırıp çırpıcı ile çırpıyoruz. Krema pürüzsüz bir kıvam alacak.
 - Kek tabanının birinci katını standımıza yerleştirip ananas suyu ile her yerini eşit biçimde ıslatıyoruz.
 - Pasta kremasını üzerine yağlayıp doğradığımız ananaslardan üzerine yerleştiriyoruz.
 - 2. Ve 3. Kat kek tabanına da yerleştirip birebir süreci yapıyoruz.
 - 4. Katı yerleştirip buzdolabında 15 dk bekletiyoruz.
 - Buzdolabından çıkartıp yandan taşan kremayı spatula sayesinde temizliyoruz.
 - Üzerin meskene yanlarına evvelinde hazırladığımız keremşantiyi yağlıyoruz.
 - 15 dk buzdolabında bekletiyoruz.
 - Son olarak pastamızı süslüyoruz.
 - Ben dr. Oetker’in süsleme glazürü ve kelebek desenli süslemeler kullandım. Süreci biten pastayı 1 – 2 saat buzdolabında bekletirsek güzel olur. Deneyeceklere afiyet olsun 
	
	
		
		
	
	.