RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Bal Badem Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Teremyağlı Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
								- 125 gram teremyağ
 - Yarım su bardağı zeytinyağı
 - Yarım su bardağı pudra şekeri
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 adet yumurta
 - Aldığı kadar un
 
- 1 su bardağı irmik
 
- 2.5 su bardağı su
 - 2 su bardağı toz şeker
 
- Toz fıstık
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Uygun bir tencereye şeker ve su ekleyip karıştıralım, ocağın altını açalım kaynayınca altını kısıp 5 dakika daha pişirelim, ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
 - Yoğurma kabına yumuşak teremyağı alalım ,üzerine zeytinyağı ,pudra şekeri, vanilya, kabartma tozu ve yumurta ekleyip yoğurmaya başlayalım.
 - Kontrollü bir biçimde un ekleyip toparlanmasını sağlayalım .
 - Cevizden az küçük modüller alalım ince uzun yuvarlayalım irmiğe bulayıp yağlanmış fırın tepsisine dizelim .
 - Bütün hamur bitene kadar sürece devam edelim .
 - Bıçak yardımı ile tatlıya fazlaca derine inmeden çizelim.
 - 180 c evvelde ısıtılmış fırında pişirelim.
 - Kızaran tatlımızı fırından alıp soğumuş şerbeti üzerine gezdirelim .
 - Şerbetini çekince servis edelim.
 
Teremyağlı Bal Badem Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı