RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Banana Bread Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 3 adet kararmış muz (2 tanesi ezilip içine, 1 tanesi dilimlenip üzerine konulacak)
 - 2 adet yumurta
 - 3 dolu yemek kaşığı teremyağ (eritin ve ılındıktan daha sonra kullanın)
 - 3 kaşık toz şeker
 - 2 kaşık esmer şeker (ben kıvamı daha uygun olsun diye koydum, elinizde yoksa olağan şeker de koyabilirsiniz)
 - 1.5/ 2 su bardağı un (kontrollü ekleyin, kıvamlı bir kek hamuru olana kadar)
 - Yarım su bardağı süt
 - 2 kaşık yoğurt
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket şekerli vanilin
 - 1 çay kaşığı toz tarçın
 - Biraz tutam zencefil
 - Biraz muskat rendesi (şart değil)
 - Kırık ceviz (istediğiniz kadar koyabilirsiniz, tercihen bol)
 - Fıstık ezmesi (isterseniz)
 
- Bitter kıyılmış/damla çikolata
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Teremyağı eritin ve ılınması için bir kenara alın.
 - Kararmış muzlarınızdan en yeterli olanını üzerine ayırın ve kalan 2 muzu ezin.
 - Ezilen muza tarçın, zencefil, muskat ekleyin ve karıştırın.
 - Derin bir kapta yumurtaları şekerlerle çırpın.
 - Sütü, yoğurdu ve erimiş teremyağı ekleyin çırpın. (teremyağ’dan 2 kaşık kadar ayırın, kek kalıbını yağlamak için).
 - Ezilmiş muzları ekleyin ve spatula ile karıştırın.
 - Un, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
 - Topaklanmaması için mikserle epey az çırpın.
 - Ayırdığınız tereyağı ile kek kalıbınızı yağlayın.
 - Üzerine biraz un serpin. (kek kolay çıksın).
 - Kek hamurunun yarısını kalıba dökün ve ortaya fıstık ezmesi modülleri, cevizler ve çikolata ekleyin.
 - Üzerine kalan kek hamurunu yayın.
 - Ayırdığınız 1 muzu ortadan ikiye kesin ve kekin üzerine yerleştirin.
 - Çikolata ve ceviz serpin.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst fırında 30/40 dk kürdan testi yaparak pişirin.
 - İlk 20 dk fırının kapağını açmayın. Kek çökebilir.
 - Fırından çıkartıp soğumasını bekleyin, sonrasındasında kalıptan çıkartın.Afiyet olsun 
.