RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Bir Türlü Yürek Edemeyenlere Garanti Cheesecake Tanımım İçin Malzemeler
Taban için :
Not EkleTarifi Yazdır
								Taban için :
- 2 paket burçak bisküvi
 - 60 gram teremyağ
 - 1 avuç kadar çekilmiş fındık
 
- 1 paket krema (200 ml)
 - 500 gram labne peynir
 - 3 tane yumurta (oda sıcaklığında)
 - 1.5 su bardağı toz şeker
 - 4 yemek kaşığı un
 - 1 paket vanilin
 
- 250 gram çilek
 - 1 su bardağı su
 - 5 yemek kaşığı şeker
 - 1 paket vanilin
 - 2 yemek kaşığı nişasta (1 çay bardağı suyla açılarak kullanılacak)
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Burçak bisküviyi ve fındıkları rondodan geçirin teremyağını eritip harmanlayın.
 - Kelepçeli kalıbın tabanına yuvarlak yağlı kağıt kesin ve kenarlarına şerit halinde kağıt kesin her tarafına kağıtla kapatıyoruz kalıbın fotolarda nazaranbilirsiniz.
 - Bisküvi karışımını kalıba dökün ve bir bardakla bastırıp düzgünce tabanı sıkılaştırın.
 - Kalıbı dolaba koyun bu ortada hamura başlayın.
 - Önce fırını da açın ısınsın fansız 200 derece alt üst açın.
 - Bir kasede labne peyniri çırpın başka kasede de kremayı çırpın.
 - daha sonra ikisini bir kapta birleştirin şekeri ekleyip bikaç dk çırpın.
 - Yumurtaları tek tek kırıp çırpın hepsini bi anda kırıp karıştırmıyoruz.Hamurun kabarması için bu süreç kıymetli.
 - Un ve vanilin ekleyip spatula sayesinde pürüzsüz hamur elde edin. Sert bi çırpma süreci yapmayın hamurun havası kaçmasın ve hoş karıştırın o yüzden spatulayı tercih ettim ben.
 - Dolaptan kalıbı çıkarın içine bu hamur karışımını dökün, biraz yanlardan kalıba vurup hamurun hava kabarcıklarını hafifçeten alın.
 - Isınan fırına orta uzunlukta bi kaba su doldurun (kek çatlaması bu süreç kıymetli nemli kalmamış lazım ortamın) hamuru da koyup birinci 10 dk 200 °pişicek 10 dk dan daha sonra derece 160 °olucak ve 50 dk pişirelim fırını hiçbisekilde açmayın.
 - Bu ortada sosu yapın zira soğuma mühleti uzun olabilir.
 - Çilekler ikiye bölüp 1 su bardağı su ekleyip ve şekeri koyup bi kapta dolaba kaldıralım yarım saat kadar beklesin.
 - daha sonra ocağa alın ve nişastayla 1 çay bardağı suyu karıştırıp çileklerin içine dökelim ve daima karıştırarak pişirelim.
 - Ocaktan alıp vanilin ekleyip soğumaya bırakalım.
 - Hamur pisince fırın kapağını aralıklı bırakalım ve kekin birinci sıcaklığı gitsin
 - daha sonra dışarıya alalım söğüşün soğuyan sosu soğuyan kekin üzerine döküp kalıbı açmadan dolaba kaldırıp bir gece bekleyelim afiyet olsünnn 
.