RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Cevizli Havuçlu Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı tozşeker
 - 1 yemek kaşığı yumuşak kase teremyağı
 - 1 küçük çay bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - 2 su bardağı tepeleme dolusu un
 - 1 küçük çay bardağı dövülmüş ceviz
 - 1 küçük çay bardağı rendelenmiş havuç
 - 1 çay kaşığı toz tarçın
 - 1 paket vanilya ve kabartma tozu
 - Yarım çay kaşığı karbonat
 - Yarım limonun suyu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtayı tozşekeri derin bir kapta 2-3 dk çırpalım.
 - daha sonra teremyağı sıvıyağı ekleyelim 2 -3 dk daha çırpalım.
 - Ilık sütü ekleyip çırpalım.
 - Havucu cevizi ek edelim karıştıralım.
 - Tarçın serpip karıştıralım.
 - Bir bardak unu eleyerek koyalım karıştıralım.
 - yine ikinci bardağı eleyip ekleyelim.
 - Vanilya kabartma tozu ekleyip karıştıralım.
 - En son karbonatı koyalım üzerine limon suyu dökelim yine karıştıralım.
 - Teremyağla yağladığımız unladığımız kek kalıbına malzemeyi dökelim.
 - Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 40-45 dk pişirelim. Afiyet olsun.