RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Çikolata Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 tane yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı kakao
 - 2 yemek kaşığı teremyağı
 - 1 paket kabartma tozu
 - 1 paket vanilya
 - 3 su bardağı un
 
- 1 paket kakao
 - 1 ,5 su bardağı süt
 - 1 çay bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 
- 1 paket çikolatalı sos
 - Süt
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurta ve şekeri uygunca çırpıp akabinde evvela sıvı materyalleri katıp düzgünce karıştıralım.
 - daha sonrasında onun içerisine kabartma tozu kakao ve vanilya ile ekleyip eleyerek kek harcımızın içerisine ek edelim.
 - Yağladığımız ve unladığımız tepsinin üzerine kek harcımızı döküp düzgün bir biçimde havasını aldıktan daha sonra 180 derece fırında pişirelim.
 - Islatmak için hazırlayacağımız sosu hepsini karıştırıp tencerede kaynatıyoruz ve kek piştikten daha sonra soğuk olan sosu kekin üzerine döküp çekmesini bekliyoruz.
 - Çikolatalı sosu ardındaki tarife nazaran ocakta pişirelim.
 - Sosu çeken kekimizin üzerine döktükten daha sonra istediğimiz biçimde süsleyebiliriz afiyet olsun.