Teremyağlı Çikolatalı Yaş Pasta

RenkliDusler

Active member
Teremyağlı Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanyası için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
Kreması için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım su bardağı nişasta
  • Yarım su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 2 dolu çorba kaşığı teremyağ
  • 1 litre süt
  • 1 paket sade kremşanti
İçi için;

  • Damla çikolata
  • 2 adet muz
Kaplamak için;

  • 2 paket kakaolu kremşanti
Üzeri için;

  • Çikolata
  • Çilek
  • Kakaolu macaron
  • Çikolata sos
  • Fındık
Teremyağlı Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle pandispanyası için 3 yumurtanın sarısını şekerle birlikte köpürene kadar çırpalım. Beyazlarını başka bir yerde köpürene kadar yeterlice çırpalım.
  2. Köpüren sarısının içine yavaş yavaş ve karıştırarak sıcak suyu ekleyelim. Bu esnada karıştırmayı hiç bırakmayalım. Sıvı yağı da ekleyip güzelce karıştıralım.
  3. Üzerine kabartma tozu vanilya, kakao ve nişastayı ekleyip karıştırmaya devam edelim. Son olarak unu ekleyerek karıştırıp köpüren beyazlarını bu karışıma spatulayla yavaş yavaş ve karıştırarak ekleyelim.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz kalıba dökelim ve 180 derece fırında pişirelim. Bu esnada fırını hiç açmayalım ki sönmesin.
  5. Diğer tarafta kreması için bütün materyalleri krema kıvamına gelene kadar karıştırın indirmeye yakın teremyağını ekleyip bir taşım kaynatalım ve altını kapatalım. Altını kapattıktan daha sonra kremşantisini ekleyip çırpıcı ile çırpalım.
  6. Pişen ve soğuyan kekimizi ortadan ikiye keselim. Ortasına soğuyan kremamızın yarısını dökelim. Üzerine doğranmış muz ve damla çikolatayı koyalım.
  7. Kalan kremayı da üzerine döküp kekimizi kapatalım. Kakaolu kremşantiyle heryerini güzelce kaplayalım ve üzerini çikolata, fındık, macaronla ve çilekle istediğimiz biçimde süsleyelim.
  8. Son olarak çikolata sosu yavaş yavaş ve biçim vererek süslerin üzerine sıkalım. Dolapta en az 4 saat dinlendirelim ve servis edelim. Afiyet olsun
    ☺
    .
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.

Teremyağlı Çikolatalı Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst