RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Çilekli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için:
Not EkleTarifi Yazdır
								Tart hamuru için:
- 150 gram teremyağ (küp küp doğranmış ve soğuk)
 - 2 su bardağı un
 - 1 dolu yemek kaşığı nişasta
 - 1 su bardağından 2 parmak eksik pudra şekeri
 - 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
 - 1 paket şekerli vanilin
 - 1 adet yumurta
 
- 500 ml süt
 - 1 yumurta sarısı
 - Yarım su bardağından biraz fazla toz şeker
 - 3 yemek kaşığı nişasta
 - 3 yemek kaşığı un
 - 1 paket şekerli vanilin
 - 2 yemek kaşığı teremyağ
 
- Çilek dilimleri
 - Çilek reçeli
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda pastacı kremasını yapıyoruz.
 - Şekerli vanilin ve tereyağı hariç tüm materyalleri tencereye alın.
 - Hiç topak kalmayacak biçimde çırptıktan daha sonra ocağa alın ve kısık/orta ateşte pişirin.
 - Kıvamı yoğunlaşınca ocaktan alın ve içerisine şekerli vanilini ekleyin.
 - Kremanın kabuk tutmasını önlemek için üzerine tam değecek biçimde streç çekin.
 - Soğuduktan daha sonra 2 yemek kaşığı oda sıcaklığındaki teremyağı kremaya ekleyin ve mikser sayesinde çırpın.
 - Çırptıkça kıvamı hoşlaşacak, açılacak.
 - Hazır olduğunda dolaba koyarak bekletin.
 - Tart hamurunu yapmak için soğuk teremyağı robota alın.
 - Üzerine unun birazını ekleyin.
 - Teremyağı ve un kum üzere olana kadar robottan çekin.
 - Üzerine unun kalanını, şekerli vanilini, nişastayı, pudra şekerini ve toz şekeri ekleyin. tekrar çekin.
 - Kum üzere olan karışıma 1 yumurtayı kırın ve bir daha çekin.
 - Robot kullanmak istemezseniz parmak uçlarınızla yoğurarak da gereçleri kum üzere yapabilirsiniz lakin robot fazlaca pratik oluyor.
 - Hamuru tezgahınıza alın ve toparlayın, streçe sarıp yarım saat dolapta bekletin.
 - hemen sonrasında dolaptan çıkarın ve iki yağlı kağıt içinde tart kalıbınızın boyutuna nazaran göz sonucu açın. (oldukca ince ya da hayli kalın olmayacak).
 - Tart kalıbınızı teremyağ ile yağlayın.
 - Üzerine biraz un serpin ve kalıbını döndürerek her yerine gezdirin. (bu tartın kalıptan kolay çıkmasını sağlayacak)
 - Açtığınız tart hamurunu yağlı kağıt sayesinde tart kalıbına aktarın.
 - Kenarlarını düzeltin ve fazlalıkları alın. (bu fazlalıkları minik yuvarlaklar yapıp kurabiye üzere pişirebilirsiniz).
 - Tart hamurunun tabanına çatalla delikler açın.
 - hemen sonrasında üzerine yağlı kağıt koyun ve tartı yapması için bir fırın kabı yerleştirin. (nohut da dökebilirsiniz) bu türlü 170-180 derece evvelinde ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirin.
 - sonrasındasında üzerinden tartısı ve yağlı kağıdı alıp bir 5 dk daha pişirin. Kenarları yavaşça kızarınca tart tabanımız hazır.
 - Soğuduktan daha sonra pastacı kremasıyla birleştirin. Üzerine çilekleri dizin.
 - Çileklere parlaklık vermesi için çilek reçeli ile cila yapalım.
 - Çilek reçelinin sulu kısmını fırça sayesinde çileklerin üzerine sürün.Dolapta soğuduktan daha sonra servis edebilirsiniz, afiyet olsun 
.