Teremyağlı Dondurmalı İrmik Helvası

RenkliDusler

Active member
Teremyağlı Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram teremyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı irmik
  • Yarım çay bardağı un
Şerbeti için

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
İçine:

  • Vanilyalı dondurma
Teremyağlı Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle şerbetini hazırlayalım derin bir kapta şekeri ve suyu karıştıralım uygunca pişmeyecek bir kenarda hazır dursun.
  2. Tencereye teremyağ ve sıvı yağ ekleyelim irmik ve unu ekleyip karıştırın düzgünce kısık ateşte karıştırarak kokusu çıkana rengi dönene kadar pişirelim.
  3. Şerbetini dikkatli bir biçimde yavaşça ekleyelim karıştıralım süratlice toparlanmasın. Kısık ateşte bütün şerbeti çekip kıvam alana kadar pişirelim ????.
  4. Ardından bir kaseye buz dolabı poşeti geçirelim helvayı çukur olacak biçimde içine yayalım ortasına sade dondurma ekleyip üzerine yeniden helva ekleyip kapatalım.
  5. Tabağa aksi çevirip isterseniz süsleyip servis yapabilirsiniz ????.
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu müsabakasına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma talihi yakala.

Teremyağlı Dondurmalı İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst