Teremyağlı Kahveli Hanım Sultan Tatlısı

RenkliDusler

Active member
Teremyağlı Kahveli Hanım Sultan Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 dilim tuzsuz etimek
Muhallebisi için;

  • Yarım kilo süt
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolu olmayacak un
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 yemek kaşığı teremyağı
  • Yarım paket sade kremşanti
Üzerine;

  • Kalan yarım paket sade kremşanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
Süslemek için;

  • Orman meyveli jöle şeker
  • 1 yemek kaşığı toz antep fıstığı
Etimeği ıslamak için;

  • 4 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 3 yemek kaşığı tozşeker
Teremyağlı Kahveli Hanım Sultan Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Etimekleri tepsiye dizelim ılık suyu kahveyi şekeri eritelim daha sonra bir kepçe ile etimekleri ıslatalım muhallebi gereçleri teremyağı, kremşanti, vanilya hariç hepsini yeterlice çırpalım.
  2. daha sonra tencereye süzerek alalım koyu kıvamda pişirelim mikser kabına alalım teremyağı, kremşantiyi, vanilyayı koyalım güzelce çırpalım.
  3. Pasta pompasına muhallebiyi dolduralım, etimeklerin üzerine gelecek biçimde koyalım, sütle kremşantiyi çırpalım.
  4. Muhallebisi soğuduktan daha sonra kremşantiyi pasta pompasına koyarak süsleyelim, daha sonra jöle şeker ve fıstıkla süsleyelim. Afiyet olsun.
Teremyağlı Kahveli Hanım Sultan Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst