Teremyağlı Karamelli Muhallebi Tanımı

RenkliDusler

Active member
Teremyağlı Karamelli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebi için

  • 125 gram teremyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik şeker
  • 1 paket vanilya
Karamel sos için

  • Yarım su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı nişasta
Teremyağlı Karamelli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Yağı tencereye alıp erittim. İçine unu ek edip kokusu çıkana kadar kavurdum. Çok fazla kavurmayın rengi değişmesin.
  2. Süt ve şekeri de ek edip daima karıştırarak yoğunlaşıp göz göz olana kadar pişirdim.
  3. Ocaktan aldım vanilyayı ekleyip 5 dakika blenderdan geçirdim (mikserle de çırpabilirsiniz).
  4. Arada karıştırarak soğuyana kadar bekledim.
  5. Borcamı sudan geçirdim (hafifçe nemli olması yeterli) muhallebiyi borcama döküp yaydım.
  6. İsterseniz kupalarda tek kişilik olarak da hazırlayabilirsiniz.
  7. Karamel sos için de ısınmış tavaya yarım su bardağı şekeri yayarak döktüm ve kısık ateşte şeker büsbütün eriyip karamel kıvama gelene kadar ortada karıştırarak pişirdim.
  8. Yarım bardak su ekledim birinci başta şeker katılaşıyor ancak daha sonra eriyor karıştırarak eritin.
  9. 1 yemek kaşığı nişasta ve 1 su bardağı suyu karıştırıp karamelin içine döktüm daima karıştırarak şeffaflaşıp yavaşça yoğunlaşana kadar pişirdim.
  10. Karamel sosuda muhallebinin üzerine yaydım.
  11. Buzdolabında 3 saat kadar dinlendirip servis edebilirsiniz.
Bu tanım Teremyağ Lezzet Podyumu yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.

Teremyağlı Karamelli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst