RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Kedidilli Saray Muhallebisi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1,5 paket kedi lisanı bisküvisi
 
- 1 çay bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı toz şeker
 
- 1 litre süt
 - 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
 - 1 adet yumurta sarısı
 - 100 gram teremyağ
 - 1 su bardağından 1 parmak eksik un
 - 1 paket vanilya
 
- 6-7 adet çilek
 - 1 su bardağı vişne (meyveleri dondurulmuş olarak da kullanabilirsiniz)
 - 1 çay bardağı su
 - 1 dolu yemek kaşığı nişasta
 - Yarım çay bardağı toz şeker
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle muhallebiyi hazırlamak için tencereye şekeri ve yumurta sarısını alarak uygunca karıştıralım ve birbirine yedirelim. Yavaş yavaş sütü ekleyelim ve sürekli çırpalım.
 - Şeker eriyinceye kadar karıştıralım ve süt kaynamadan altını kapatıp kenara alalım. Yani buradaki amaç sütü kaynatmak değil yalnızca şekerin erimesini sağlayacak kadar ılıtmak.
 - Ayrı bir tencerede teremyağı eritelim ve üzerine çabucak unu ek ederek kavuralım yalnızca kokusu çıkana kadar 1-2 dakika. Dikkat edelim unun rengi değişmesin yavaşça kısık ateşte olması önemli.
 - hafifçe kavrulan una yavaş yavaş süt karışımını ek edelim. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta sütü birden ek etmemek.
 - 3 seferde yavaş yavaş ek ederek topaklaşmayı engelleyelim. (topaklaşma olursa blender eziciden dayanak alabiliriz. )
 - daha sonrasında kısık ateşte sürekli karıştırarak pişmesini sağlayalım. Göz göz olup koyulaşınca vanilyayı ekleyerek altını kapatalım.
 - Kedi lisanı bisküvilerini ortadan ikiye keselim.
 - Süt ve toz şeker karışımına fazlaca süratli bir biçimde batırıp çıkartarak kavanozlara dizelim.(çabuk eriyen bir bisküvi olduğu için biraz süratli hareket etmek gerekiyor. ).
 - Her kavanoza toplamda 2,5 adet bisküvi gidiyor.
 - Bisküvileri yerleştirdikten daha sonra muhallebisini ek edelim ve meyveli sos için kavanozların üzerinde bir parmak boşluk bırakalım.
 - Muhallebimiz bitene kadar bu sürece devam edelim.
 - Son olarak meyveli sosumuzu hazırlayalım.
 - Tüm gereçleri sos tenceresine alarak orta ateşte pişirmeye başlayalım.
 - Sosumuz kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatalım ve biraz ılıdıktan daha sonra kavanozlara paylaştıralım.
 - Ve tatlılarımızı 1 gece dinlendirmek üzere buzdolabına kaldıralım.
 - 1 gece dinlendiğinde fazlaca daha lezzetli oluyor lakin aciliyetiniz var ise 2-3 saat dinlendirmekte kâfi olabilir.
 - Kedidilli saray muhallebimizi dolapta dinlendirdikten daha sonra dilediğimiz biçimde süsleyerek servis edebiliriz.Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 
	
	
		
		
	
	(bu tanım ile toplamda 6 kavanoz çıktı. ).