RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Mükemmel Tel Kadayıf Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 500 gr tel kadayıf
 - 1 paket teremyağ
 - 1,5 su bardağı ceviziçi
 - 4 su bardağı şeker
 - 4 su bardağı su
 - 2-3 damla limon suyu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle şerbeti için tencereye şeker ve suyunu koyup,kaynatalım,limon suyunu ekleyelim. 10 dakika kaynadıktan daha sonra altını söndürelim.
 - sonrasındasında fırın tepsisini teremyağıyla yağlayalım.
 - Üzerine tel kadayıfları elimizde tel tel olacak biçimde açıp,tepsiye yayalım. bu türlü kadayıfların yarısı tepsinin altına yarısı da üste gelecek biçimde yayalım.
 - Bu ortada tepsinin yarısına kadar kadayıfları yerleştirdikten daha sonra cevizleri yayalım.
 - böyle üzerine de kalan kadayıfları düzgünce yayalım.
 - Fırın tepsisinden az küçük bir tepsiye kadayıfların üzerine düzgünce bastıralım.
 - Dilimleyelim,üzerine eritilmiş teremyağını her yerine gelecek biçimde dağınık olarak yayalım.
 - 180 derece ısıtılmış fırında 30-35 dak. (üzeri kızarana kadar) piştikten daha sonra çıkarıp soğumuş şerbeti üzerine dökelim.
 - Muhteşem teremyağlı kadayıfımız servise hazırdır.Afiyet olsun.