RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Nefis Çilekli Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 10 adet çilek
 - 1 adet muz
 - 1 çay bardağı damla çikolata
 
- 2 yemek kaşığı teremyağ gurme kaymaklı
 - 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı toz şeker
 - Yarım su bardağı yoğurt
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu yaklaşık
 - 2 su bardağı un
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Yumurtaları teremyağ ile mikserle yaklaşık 1 dakika çırpılır.
 - Ardından toz şeker eklenip yeniden çırpılır birebir biçimde yoğurt eklenip yine çırpılır.
 - Son olarak elenmiş un ve vanilya, kabartma tozu ekleyip çırpıyoruz.
 - Terem yağ ile yağlanmış borcama kek hamurunun yarısı alınır.
 - İnce doğranmış çilek muz ve damla çikolata eklenir.
 - Üzerine kalan kek harcı dökülür.
 - Üstüne ikiye bölünmüş çilek ekleyip öncesinden ısıtılmış 170 derece fırında denetimli 25 dk pişirilir.
 - Ilıyan kekin üzerine pudra şekeri serpip toz fistıkla süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???? tanımlarla ilgili sormak istediklerinizi herzaman sorabilirsiniz