RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Şarlot Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
Not EkleTarifi Yazdır
								Keki için:
- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağından (200ml) 2 parmak eksik un
 - 1 paket vanilya
 - 2 yemek kaşığı kaynar su
 - 4 yemek kaşığı tepeleme un
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - Yarım çay kaşığı kabartma tozu
 
- Marmelat ( favori marmelatınızı kullanın)
 
- 5 su bardağı süt
 - 1 su bardağı un
 - 1,5 yemek kaşığı nişasta
 - 1 adet yumurta
 - 50 gram teremyağ
 - 1 paket vanilya
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1,5 su bardağı hindistan cevizi
 
- 80 gram teremyağ
 - 1 paket kakaolu petibör bisküvi 170 gr
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Kekimiz için yumurta sarısı ve akını ayırıyoruz, asla birbirine karışmamalı.
 - Sarımıza, şekeri ve kaynar suyu ekleyip beyaz köpük olana dek mixerle çırpıyoruz.
 - Ardından un, nişasta, kabartmatozu ve vanilyayı eliyoruz ve çırpacakla söndürmeden karıştırıyoruz.
 - Ayrı bir kasede yumurta akımızı köpük olana dek çırpıyoruz. Dikkat!!! kaseyi karşıt çevirdiğinizde asla ve asla akmaması ve kaseden kaymaması gerek, şayet katı duruyorsa kıvam hakikat demektir.
 - Yumurta akını 2- 3 seferde söndürmeden yumurta sarısına ekliyoruz ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize döküyoruz ve heryerini kaplayacak biçimde düzlüyoruz.
 - 200 derece evvelde ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz yaklaşık 10 dakika.
 - Hamur fırındayken muhallebimizi hazırlıyoruz.
 - Vanilya, teremyağ ve hindistancevizi hariç, tüm materyalleri tencereye alıyoruz ve muhallebimizi pişiriyoruz.
 - Kaynadıktan daha sonra vanilya ve teremyağını ekleyip karıştırıyoruz ve soğumaya alıyoruz.
 - Soğuduktan daha sonra hindistan cevizini ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
 - Tezgahımıza ikinci bir pişirme kağıdı alıyoruz ve üzerine biraz tozşeker serpiştiriyoruz, pişen kekimizi üstüne kapatıyoruz ve gerisindeki birinci pişirme kağıdını yavaşça keki parçalamadan çekiyoruz.
 - 5 dakika soğuduktan daha sonra marmelatımızı hamurumuzun her yerine eşit biçimde sürüyoruz ve yavaşça bastırarak ince bir rulo yapıyoruz. Bir santim kalınlığında rulolar kesiyoruz.
 - Yuvarlak orta büyüklükte bir kasemize streç folyo seriyoruz ve rulolarımızı içine diziyoruz, ılıyan muhallebimizide içine döküyoruz.
 - Tabanı için teremyağını eritip rondoda çektiğimiz petibörlere ekliyoruz ve güzelce karıştırıyoruz.
 - Ardından pastamıza yavaşça bastırarak taban yapıyoruz.
 - Pastamızı buzdolabında dinlendiriyoruz.
 - Pastamız hazır. Dilerseniz kekin ortasına çikolata da sürebilirisiniz.Afiyet olsun.