RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Serinleten Kup Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 yemek kaşığı teremyağ
 - 6 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
 - 4 dolu yemek kaşığı labne
 - 3 yemek kaşığı bal
 - 1 yemek kaşığı haşhaş
 - 15 adet yumuşak hurma
 - 1 su bardağı sıcak su
 - 1 su bardağı kavrulmuş fındık
 - 1 su bardağı kuru üzüm
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Cam bir kâseye hurmaları ve sıcak suyu alıp hurmalar yeterlice yumuşayana kadar bekletiyoruz. (15 dakika kâfi olacaktır. )
 - Yumuşayan hurmaların çekirdeklerini çıkararak kabuklarını soyup blenderdan geçiriyoruz.
 - Uygun bir tavada teremyağı eritip fındıkları yağa ekleyerek 3 dakika kavuruyoruz.
 - Üzümleri ekleyip 2 dakika daha kavurarak ocağı kapatıyoruz.
 - Bir öbür kapta yoğurdu, labneyi, balı ve haşhaşı karıştırıyoruz.
 - Kuplarımıza evvel iki tatlı kaşığı hurma püresini, üzerine iki tatlı kaşığı üzüm- fındık karışımını; onun üzerine 2 yemek kaşığı labneli karışımı paylaştırıyoruz.
 - Hazırladığımız kupları fındık- üzüm karışımı ile süsleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun!.