RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Sultan Tatlısı (Lezzet Bombası) Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Hamuru için;
- 1 paket teremyağ
 - 2 adet yumurta
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 çay bardağı hindistan cevizi
 - 1 su bardağı irmik
 - 1 paket kabartma tozu
 - 2 paket vanilya
 - 2 yemek kaşık kakao
 - Aldığı kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı kullandım) (un ölçüsü değişebilir arkadaşlar denetimli koyunuz kulakmemesi yumuşaklığında bir hamur olacak)
 
- 3,5 su bardağı su
 - 3su bardağı tozşeker
 - Çeyrek limon
 
- 1 çay bardağı süt
 - 1 su bardağı mavi haşhaş
 
- 1 er paket sütlü ve bitter çikolata
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbeti hazırlayalım.Su şeker ve limonu bir tencere koyup karıştıralım orta ateşte kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca bir 5 dk daha kaynatalım ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
 - Hamuru için derin bir kaba gereçlerin un kakao ve kabartma tozu hariç hepsini koyup güzelce karıştıralım.
 - Ununu ve kabartma tozunu da yavaş yavaş ek edip kulak göğsünden daha yumuşak bir hamur elde edelim.
 - Hamuru ikiye bölüp yarısına kakaoyu koyup yeniden yoğuralım.
 - Sade hamuruda 1kaşık unla kıvamını aldıralım.
 - Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparıp yuvarlıyalım.
 - Bir kaseye mavi haşhaşı bir kaseye de sütü koyalım.
 - Yuvarladığımız hamurları evvel süte daha sonra haşhaşa bulayalım.
 - Yağlı kağıt serili tepsimize dizelim.
 - Ortalarına bir oklava sayesinde çukurlar açalım.
 - 180°evvel ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dk pişirelim.
 - Pişen tatlımızı uygun bir tepsiye alıp yağlı kağıttan alalım.
 - İlk sıcaklığı çıkan tatlımıza soğuk şerbeti gezdirelim.
 - 3 4 saat daha sonra tatlımız şerbetini çekecektir.
 - Benmari yöntemi erittiğimiz bitter ve sütlü çikolatamızı tatlılarımızın ortalarına bir kaşık sayesinde yahut sıkma torbasıyla dolduralım.
 - Tatlımızın çikolataları da yavaşça donunca servise hazırdır. Şimdiden yapacak olanlara kolay gelsin afıyet şifa olsun????.