RenkliDusler
Active member
Teremyağlı Tam Yazlık Meyveli Tartolet Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru:
Not EkleTarifi Yazdır
								Tart hamuru:
- 125 gram un
 - 10 gram şeker
 - 1 tutamdan az tuz
 - 65 gram teremyağ (soğuk-küp küp doğranmış)
 - 1 yumurta sarısı
 
- 25 gram labne
 - 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
 - 1 tatlı kaşığı limon suyu
 - Limon kabuğu rendesi F(tercihe bağlı)
 - 50 gram krema
 
- İstenilen meyveler
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Un,şeker ve tuzu harmanlayalım.
 - Soğuk tereyağı ekleyip mutfak robotunda karıştıralım.
 - Tart hamurunda kıymetli olan teremyağın soğuk kalmasıdır. O yüzden elimizi mümkün olduğunca kullanmıyoruz.
 - Un teremyağ birbirine karışınca yumurta sarısını az az ekleyip hamura yediriyoruz. Bu etapta hamurun biraz toparlanmasını bekleriz.
 - Yumurta küçük gelmiş olabilir(bende o denli oldu) bu biçimde hamuru toparlamak için gevrek bir hamur isterseniz soğuk su- yumuşak bir hamur isterseniz soğuk sütü damla damla katarak yoğurmaya başlayın. Toparlandığı anda ilaveyi bırakabilirsiniz.
 - Tart hamurunu streçleyip +4 te buzdolabında en az yarım saat bekletiyoruz.
 - Hamuru açacağımız yeri ve merdaneyi unlayıp yapışmayacak biçimde güzelce açıp tart kalıplarımıza uygun biçimde kesip yerleştiriyoruz. (tartolet kalıbı olmayanlar muffin kalıpları kullanabilir. Kalıbın büyüklüğüne bağlı olmakla bir arada muffin kalıbından 8 küçük tartolet çıktı. )
 - Çatal ile delikler açıyoruz ki kabarmasın. daha sonra tekrar buzdolabına alıp dinlendiriyoruz.
 - Fırında 180 ° / altın sarı kızarana kadar -10 ‘ dan daha sonra denetim edin.
 - İç harç için,krema robot ile çırpılıp kabartılır. İki katına ulaşacak.
 - Ayrı kapta labne pudra şekeri ile çırpılır.
 - Karıştığı yerde bırakın labne sulanmasın. Limon suyu eklenir.
 - Krema nazikçe spatula sayesinde bu karışım ile birleştirilir.
 - Tart hamuru soğuduysa kalıptan kolaylıkla çıkacaktır.
 - İç harç ile birleştirip istenilen meyve ile süslenir. Afiyet olsun.