Teremyağlı Tartolet

RenkliDusler

Active member
Teremyağlı Tartolet Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için

  • 125 gram teremyağ (Yumuşak)
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet vanilya
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 2 su bardağı+2yemek kaşığı un
Muhallebisi için

  • 2 su bardak süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kaşık teremyağ
  • 1 paket toz krem şanti
Üzeri için

  • İstediğiniz meyve, çikolata, şekerleme, fındık, fıstık
Teremyağlı Tartolet Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Karıştırma kabına un haricindeki materyalleri alıp karıştıralım.
  2. Üzerine unu azar azar ekleyip yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  3. Hamuru buzdolabında 10 dakika dinlendirelim.
  4. Kreması için krem şanti haricindeki gereçlerin hepsini tenceremize alıp düzgünce karıştıralım daima karıştırarak ağırlaşıncaya kadar pişirelim.
  5. Üzerine teremyağı ekleyip karıştıralım.
  6. Buzdolabı poşeti ile üzerini kapatıp soğumaya bırakalım.
  7. Kalıbımızı tereyağı ile yağlayalım hamurumuzdan kesimler koparıp içine alıp bir aparatla yahut parmağımızla form verelim.
  8. Çatalla ortasında delikler açıp öncesinden ısıtılmış 175 derecelik fırında yavaşça pembeleşinceye kadar pişirelim
  9. Soğuyan kremaya krem şanti ekleyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar çırpalım kremayı dilediğiniz biçimde tartoletlerin ortasında sıkıp meyvelerle süsleyelim. Not: şayet kremanın fazlaca katı olursa biraz süt ekleyip kıvamını ayarlaya bilirsiniz. Afiyet olsun????.
Teremyağlı Tartolet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst