Tereyağlı Çıtır Mesken Baklavası

RenkliDusler

Active member
Tereyağlı Çıtır Mesken Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram yumuşak teremyağ
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un kullandım azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olucak
Bezeleri açmak için;

  • Buğday nişastası
Katları yağlamak ve üzeri için;

  • 250 gram teremyağ
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
Arası için;

  • 250 gram ceviz içi
Şerbeti için;

  • 4 su bardağı toz şeker
  • 5 ,5 su bardağı su
  • 4-5damla limon suyu
Tereyağlı Çıtır Mesken Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. ilk vakit içinderda şerbeti hazırlayalım su ve şekeri uygun bir tencereye alalım karıştırıp, şekerini eritelim.
  2. Kaynamaya başlayınca altını kısalım limon suyunu sıkalım. 20 dk kısık ateşte kaynatıp, ocaktan alalım soğusun şerbeti soğuk kullanacağız.
  3. Hamurumuz için yoğurma kabına teremyağı alalım üzerine un haricindeki materyalleri ekleyi,p karıştıralım. Akabinde azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
  4. Hazırladığımız hamuru ikiye bölelim ve bir daha her iki parçayı da kendi ortasında yine 10’ar eşit modüle bölelim. Toplamda 20 beze elde edelim. Yuvarlayalım ve her bezeyi çokça nişastaya bulayalım.
  5. Tezgah üzerinde bir daha altına üstüne nişasta serperek elimizle çay tabağı büyüklüğünde açalım. Nişasta serptiğimiz tepsiye dizelim.
  6. Üzerine buzdolabı poşeti serelim ve kalan bezeleri de üzerine birebir biçimde serip, üzerine buzdolabı poşeti serelim dinlendirelim.
  7. Ardından teremyağı eritelim üstünde biriken köpükleri alalım.
  8. Üzerine sıvı yağını ekleyip karıştıralım yavaşça ılısın ceviz içi de hazırsa artık baklavamıza başlayalım.
  9. İlk bezeyi çokça nişastayla incecik açalım üzerine tepsiyi koyup, tepsinin ölçüsünde keselim yufkayı tepsiye serdikten daha sonra kenar modülleri da kesip, yufkanın üzerine orantılı serelim.
  10. Üzerine fırçayla hafifçeçe yağ serpelim bu türlü toplamda 5 bezeyi incecik açıp ortalarına kenar kesimleri ekleyip, üzerine yağ serperek üst üste serelim.
  11. bu biçimdece birinci katı yapmış oluyoruz üzerine ceviz içini çokça serelim. Tüm bezleri 5li biçimde açıp ortalarına ceviz katalım.
  12. Tepsinin kenarlarından elimizle yada bıçağın ucuyla yufkayı yırtmadan düzeltelim ki açılmasın akabinde istediğiniz üzere dilimleyip kalan yağı orantılı biçimde üzerine gezdirelim.
  13. 160-170 derece yeterli ısınmış fırında içini çeke çeke hoş renk alana kadar pişirelim.
  14. Fırından aldıktan daha sonra 2 dakika bekleyip birinci sıcağını atan tatlımıza soğumuş şerbetini yavaş yavaş kepçeyle her yerine eşit olarak gezdirelim ve dinlendirelim şerbetini güzelce çeksin. Afiyet olsun ????.
Tereyağlı Çıtır Mesken Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst