RenkliDusler
Active member
Tereyağlı Çıtır Mesken Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 100 gram yumuşak teremyağ
 - 1 adet yumurta
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 - Yarım çay bardağı süt
 - 1 çay bardağı su
 - 2 yemek kaşığı yoğurt
 - 3 yemek kaşığı üzüm sirkesi
 - 1 fiske tuz
 - 1 paket kabartma tozu
 - Aldığı kadar un kullandım azar azar ekleyin yumuşak bir hamur olucak
 
- Buğday nişastası
 
- 250 gram teremyağ
 - 1 çay bardağı sıvı yağ
 
- 250 gram ceviz içi
 
- 4 su bardağı toz şeker
 - 5 ,5 su bardağı su
 - 4-5damla limon suyu
 
Not EkleTarifi Yazdır
- ilk vakit içinderda şerbeti hazırlayalım su ve şekeri uygun bir tencereye alalım karıştırıp, şekerini eritelim.
 - Kaynamaya başlayınca altını kısalım limon suyunu sıkalım. 20 dk kısık ateşte kaynatıp, ocaktan alalım soğusun şerbeti soğuk kullanacağız.
 - Hamurumuz için yoğurma kabına teremyağı alalım üzerine un haricindeki materyalleri ekleyi,p karıştıralım. Akabinde azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
 - Hazırladığımız hamuru ikiye bölelim ve bir daha her iki parçayı da kendi ortasında yine 10’ar eşit modüle bölelim. Toplamda 20 beze elde edelim. Yuvarlayalım ve her bezeyi çokça nişastaya bulayalım.
 - Tezgah üzerinde bir daha altına üstüne nişasta serperek elimizle çay tabağı büyüklüğünde açalım. Nişasta serptiğimiz tepsiye dizelim.
 - Üzerine buzdolabı poşeti serelim ve kalan bezeleri de üzerine birebir biçimde serip, üzerine buzdolabı poşeti serelim dinlendirelim.
 - Ardından teremyağı eritelim üstünde biriken köpükleri alalım.
 - Üzerine sıvı yağını ekleyip karıştıralım yavaşça ılısın ceviz içi de hazırsa artık baklavamıza başlayalım.
 - İlk bezeyi çokça nişastayla incecik açalım üzerine tepsiyi koyup, tepsinin ölçüsünde keselim yufkayı tepsiye serdikten daha sonra kenar modülleri da kesip, yufkanın üzerine orantılı serelim.
 - Üzerine fırçayla hafifçeçe yağ serpelim bu türlü toplamda 5 bezeyi incecik açıp ortalarına kenar kesimleri ekleyip, üzerine yağ serperek üst üste serelim.
 - bu biçimdece birinci katı yapmış oluyoruz üzerine ceviz içini çokça serelim. Tüm bezleri 5li biçimde açıp ortalarına ceviz katalım.
 - Tepsinin kenarlarından elimizle yada bıçağın ucuyla yufkayı yırtmadan düzeltelim ki açılmasın akabinde istediğiniz üzere dilimleyip kalan yağı orantılı biçimde üzerine gezdirelim.
 - 160-170 derece yeterli ısınmış fırında içini çeke çeke hoş renk alana kadar pişirelim.
 - Fırından aldıktan daha sonra 2 dakika bekleyip birinci sıcağını atan tatlımıza soğumuş şerbetini yavaş yavaş kepçeyle her yerine eşit olarak gezdirelim ve dinlendirelim şerbetini güzelce çeksin. Afiyet olsun ????.