Tiriliçe

RenkliDusler

Active member
Tiriliçe Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 6 adet yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
Sütlü şerbeti için;

  • 1 litre süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket krema
Karameli için;

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krema (Yada 1 çay bardağı süt)
  • 1 paket kremşanti
Tiriliçe Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Öncelikle kek için; şeker ve yumurtalar 5 dk kadar çırpılır. Akabinde un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek yağlanmış tepsiye aktarılır. 170 derecelik fırında 10 dk; ondan sonrasında 150 derecede 10 dk pişirilir.
  2. Bu sırada sütlü şerbeti için tüm materyaller bir tencereye konur ve şeker eriyene kadar ısıtılır (Kaynama noktasına gelmesin)
  3. İlk sıcağı çıkan keke ılık şerbet dökülerek şerbetin çekmesi beklenir.
  4. Karamel için; şeker har ateşte teflon bir tavada eritilir, büsbütün eriyince tereyağı akabinde da krema eklenir (Sütle yaptıysanız son hali biraz sıvı olabilir lakin sorun değil soğuyunca kıvam alacaktır)
  5. 1 paket kremşanti 1 bardak sütle çırpılıp soğumaya bırakılır.
  6. Tüm gereçler soğuduğunda kekin üzerine kremşanti onun da üzerine karamel yayılır. Afiyet olsun.
Not: bu gereçler 26×40 dikdörtgen borcam içindir.

Tiriliçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst