RenkliDusler
Active member
Üzümlü Kek Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 4 adet yumurta
 - 1 su bardağı şeker
 - 1 su bardağı kuru üzüm
 - 1 su bardağı sıvı yağ
 - 1 su bardağı süt
 - 1 pk vanilya
 - 1 pk kabartma tozu
 - 1 çay kaşığı karbonat
 - 2 yemek kaşığı yoğurt
 - Aldığı kadar un
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şeker ile yumurtayı güzelce çırpalım .
 - Vanilyayı ekleyelim, çırpmaya devam edelim.
 - daha sonra sütü, sıvı yağı ,yoğurdu ekleyelim devam edelim çırpmaya .
 - Unu, karbonat, kabartma tozunu eleyerek koyalım, unu denetimli koyalım.
 - Ayrı bir kapta üzüm ile 2 yemek kaşığı unu karıştırıp kek karışımımıza o denli dökelim zira üzümler tabanına çöker.Pişerken yanabilir makûs bir tat olabilir bir püf noktadır????
 - Kek kalıbını yağlayalım kek karışımını dökelim.
 - 180 derecede evvelde ısıtılmış fırında pişirelim afiyet olsun.