Un Helvası

RenkliDusler

Active member
Un Helvası Tanımı İçin Gereçler

  • 100 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
Şerbeti için;

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Un helvasının imali için, bir kasede sıcak su ve toz şekeri karıştıralım. Şekerin erimesi kâfi.
  2. Uygun bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak eritelim.
  3. Yağ eridikten daha sonra unu ek ederek tahta kaşıkla karıştıralım ve 15 dakika kadar kavuralım. (un kahverengi olana kadar).
  4. Un kavrulduktan daha sonra şerbeti yavaş yavaş ek edelim ve şerbetini çekene kadar daima karıştıralım.
  5. Hazır hale gelen helvamızı ocaktan aldıktan daha sonra istediğimiz hali verelim. Ben bu biçimi bıçak ucunu ard arda batırarak verdim.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ????.

Un Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst