VALORANT’ta Türk karaktere İlyada Alişan hayat veriyor

GonulYolcusu

Global Mod
Global Mod
Türk casusun özellikleri kadar, karaktere kimin hayat vereceği de ülkemizdeki oyuncular tarafınca büyük merak konusuydu. 28 Nisan’da oyuncularla buluşan casusa, son devrin yıldız oyuncularından İlayda Alişan sesiyle hayat veriyor.

Kültür unsurlarımızın klasik ve çağdaş bakış açılarıyla harmanlanarak yer verildiği Türk casus Fade, fizikî özellikleriyle dikkatleri üzerine çekmişti. Türk külçeşidinin özelliklerinin titizlikle işlendiği casus, kendisine ses veren ünlü isimle de karakterini adeta pekiştiriyor. Genç neslin başarılı oyuncularından İlayda Alişan, büyük beğeni toplayan medya projelerinin akabinde, bu kere de casusun seslendirmesiyle oyuncularla dijital oyun dünyasında bir ortaya geliyor. Son olarak Seversin dizisiyle ekrana dönmeye hazırlanan İlayda Alişan, Masumiyet, Çukur, Kırmızı Oda dizilerinde isminden kelam ettirmişti.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan İlayda Alişan, şu açıklamalarda bulundu:

“YENİ JENERASYONLA VALORANT DÜNYASINDA BULUŞMAK HEYECAN VERİCİ”


“Dünya genelinde milyonlarca hayranı olan ve ülkemizin en tanınan oyunlardan biri olan VALORANT’ta Türk bir karaktere hayat vermek evvela epey gurur verici. Bilhassa yeni kuşağın en değerli cümbüş mecralarından biri olan dijital oyun dünyasında, VALRORANT’ta onların karşısında olmak, oyuncularla buluşmak heyecan verici. Replikleri, tonlaması, vurguları, olaylara karşı reaksiyonlarıyla bir arada bir karaktere ses vermek, şüphesiz onu fazlaca yakından tanımak manasına geliyor Bu süreçte Fade’i fazlaca sevdiğimi söyleyebilirim. Tüm grupla birlikte karakterin ruhuna uygun bir seslendirme çalışması gerçekleştirdik. Tüm oyuncuların Fade karakteri ile VALORANT heyecanına heyecan katacaklarını düşünüyorum.”

KADINLARIN GÜCÜ TÜRK CASUSA YANSIDI

VALORANT’taki birinci Türk casusun bayan olması, mahallî ve küresel seviyede ilgi çeken bir öbür husus oldu. Casusun alışılagelmiş ögelerden uzak, özgün bir yapıda olması ve bayan bir karakter olması oyuncular tarafınca beğeniyle karşılanırken, karakterin hayata geçirilmesi evresinde da bayanların rolü ön plana çıktı. Küresel seslendirmesinde Selin Çuhadaroğlu, lokal seslendirmelerinde İlayda Alişan ve müziklerinde bir daha bir Türk bayan sanatçı Helin Şentürk ile çalışıldı.
 
Üst