Vanilya Pudingli Fındıklı Güllaç

RenkliDusler

Active member
Vanilya Pudingli Fındıklı Güllaç Tanımı İçin Materyaller

  • 10 yaprak güllaç
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı gül suya (arzuya göre )
Ortası için:

  • 1 paket dr oetker vanilyalı puding
  • 4 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
Üzerine:

  • 1 küçük kase dövülmüş fındık
  • 1 küçük kase nar taneleri
  • 2 yemek kaşığı toz yeşil fıstık
Vanilya Pudingli Fındıklı Güllaç Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye sütü dökelim. Nişastayı pudingi koyalım kıvam alana kadar pişirelim soğuması için mikser kabına alalım.
  2. Tencereye sütü, şekeri koyalım eriyene kadar karıştıralım en son gül suyu ekleyip karıştıralım.
  3. Elimizin değecek sıcaklığa gelince kapatın tepsiye bir adet güllaç yaprağı alıp mutfak makası ile keserek dörde bölüp koyalım.
  4. Üzerine iki üç kepçe süt gezdirelim, bu türlü 5 kat döşeyelim.
  5. Soğuyan pudingi biraz karıştıralım 5 katın üzerine gezdirerek dökelim daha sonra fındığı serpelim.
  6. Öbür kalan sütü tepsiye dökelim güllaç yapraklarını bir daha keserek tepside bu sefer sütle ıslatıp muhallebinin üzerine döşeyelim.
  7. Kalan 5 kat bu türlü döşeyelim kalan sütü gezdirelim, sütü biraz çekince dileğe göre üzeri için olanlarla süsleyelim. Afiyet olsun.
  8. 1 saat soğuduktan daha sonra dilimleyerek servis yapalım a afiyet olsun.
Bu tanım Dr. Oetker pudingli tarifler yarışına katılmıştır. Sen de katıl ödül kazanma bahtı yakala.

Vanilya Pudingli Fındıklı Güllaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst