Vişne Soslu Damla Sakızlı Muhallebi

RenkliDusler

Active member
Vişne Soslu Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı damla sakızı
  • 1 su bardağı şeker
Vişne sosu için;

  • 2,5 su bardağı vişne
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı nişasta
Vişne Soslu Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Muhallebi için; süt, un, tereyağ ve şekeri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırılır.
  2. Kaynadıktan daha sonra damla sakızını koyup 2 dakika kaynatılır. Muhallebi servis kaselerine paylaştırılır.
  3. Sos için vişne, limon suyu ve toz şeker tencereye alınır. Şeker erişene kadar orta ara karıştırılır.
  4. Nişasta bir kapta 1 yemek kaşığı su ile açılır.
  5. Sosa nişastayı koyup, süratlice karıştırılır.
  6. Servis kaselerindeki muhallebilerin üzerine paylaştırılır. Soğuduktan daha sonra dolapta en az 2 saat dinlendirilir. Servise hazırdır afiyet olsun.
Vişne Soslu Damla Sakızlı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst