Vişneli Cheesecake

RenkliDusler

Active member
Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Gereçler

  • 1, 5 paket burçak bisküvi
  • 2 dolu yemek kaşığı tereyağ
  • 600 gram labne
  • 1 kutu krema
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 adet yumurta (Oda ısısında)
  • 2 silme yemek kaşığı un
  • 2 silme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
Vişne sos için:

  • 1, 5 su bardağı vişne
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta (Açmak için yarım çay bardağı su)
Süslemek için;

  • Pirinç fındık
  • Pirinç Antep fıstığı
Vişneli Cheesecake Tanımı Yapılışı

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Bisküvileri rondodan un kıvamında geçiriyoruz.
  2. Erittiğimiz tereyağını ekleyip kelepçeli kalıba döküyoruz. Bardakla üstüne bastırıp buzlukta 15dkka bekletiyoruz.
  3. Şeker ve labneyi tel çırpıcıyla karıştırıyoruz.
  4. ondan sonrasında krema, un nişasta, ve vanilyalı ekleyip karıştırıyoruz.
  5. sonrasındasında yumurtaları teker teker ilave ediyoruz. Yanlarını aliminyum folyo ile kapladığımız kelepçeli kalıba döküyoruz.
  6. 170 derece evvelinde ısıtılmış içine bir borcam kapta su koyduğumuz fırında yaklaşık 50dkka pişiriyoruz.
  7. Pişen cheesecake fırın kapağını yavaşça aralık bırakıp fırın ortasında soğumaya bırakıyoruz.
  8. Vişne sosunu döküp en az bir gece dolapta bekletip servis ediyoruz.
  9. Vişne sos için:Vişne, şeker ve suyu bi tavaya alıyoruz. Nişastayı da suda açıp ek ediyoruz pişiriyoruz.
  10. Soğuduktan daha sonra cheesecake üzerine döküyoruz.Süslemek için pirinç fındık ve pirinç Antep fıstığı kullandım.
 
Üst