RenkliDusler
Active member
Yaban Mersinli Kup Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 1 litre süt
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 ,5 çay bardağı nişasta
 - 1 paket vanilya
 - 1 su bardağı yaban mersini
 - 1 paket yulaflı bisküvi
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye süt, nişasta ve şekeri alıp daima karıştırarak orta ateşte pişirelim.
 - Muhallebi piştikten daha sonra vanilyayı ekleyip karıştıralım.
 - Muhallebinin yarısından az kısmını diğer bir tencere alalım.
 - Yaban mersinini doğrayıcıda püre haline getirelim ve diğer tencere aktardığımız muhallebiye ekleyip bir iki taşım kaynatıp karıştıralım. Bu süreci meyve muhallebi ile özleşsin diye yapıyoruz.
 - Doğrayıcıdan bisküvileri çekelim.
 - Kupların tabanına bisküvi daha sonra beyaz muhallebi tekrar bisküvi ve onun üzerine de yaban mersinli muhallebiden ekleyelim.
 - böyle tüm kupları yapıp buzdolabında 2-3 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.