RenkliDusler
Active member
Yılbaşı Konsept Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya keki için;
Not EkleTarifi Yazdır
								Pandispanya keki için;
- 4 adet yumurta sarısı ve beyazı ayrı
 - 1 çay bardağı şeker
 - 1 çay bardağı un
 - 1/2 (yarım) çay bardağı nişasta (yarım)
 - 1/2 (yarım) çay bardağı sıcak su (yarım)
 - 1 paket vanilya
 - 1 paket kabartma tozu
 
- 1 litre süt
 - 1 su bardağı toz şeker
 - 1 adet yumurta
 - 4 yemek kaşığı un
 - 3 yemek kaşığı nişasta
 - 1 yemek kaşığı teremyağ
 - 1 paket kremşanti
 
- 1 paket kremşanti
 - 1 su bardağı soğuk süt
 
- Beze, küçük çam kozalağı ve cam ağacı yaprağı
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yumurtaların sarısı ve beyazı itinayla ayırdım evvel beyazı bir tutam tuz ile traş köpüğü kıvamına gelene kadar çırpın.
 - daha sonrasında yumurta sarısı şeker ile köpürene kadar çırpılır .
 - Yavaşça sıcak su eklenir, akabinde kuru gereçler ekledim ve karıştırdım.
 - daha sonrasında içten dışa katlayarak 3 seferde yumurta beyazı ile karıştırdım.
 - daha sonrasında 18 cm kelepçeli kalıbın tabanına ve kenarına yağlı kağıt yerleştirdim ve harcı aktardım.
 - Bu sırada evvelinde ısıtılmış 160 derecelik fırında 45-50 dk pişirdim.
 - Kreması için; kremşanti harici tüm materyaller karıştırdım ve pişirdim krema ılıdıktan daha sonra toz kremşanti aktarıp ve güzelce çırptım ve krema hazır.
 - Keki eşit biçimde 3 modüle böldüm.
 - Taban kısmını kelepçeli kalıba yerleştirdim keki şekerli süt ile yavaşça ıslatıp, kremamı yaydım ve kek ile kapattım bu türlü pastamı tamamladım.
 - Hazırlamış olduğum kremşanti ile de her yerine gelecek biçimde kapladım ve çam ağacı yaprağı,küçük kozalak ve beze ile süsleme sürecini tamamladım.