RenkliDusler
Active member
Kahveli Teremyağlı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
								- 2 su bardağı süt
 - 2 yemek kaşığı nişasta
 - 1 yemek kaşığı un
 - 6 yemek kaşığı tozşeker
 - 2 yemek kaşığı teremyağ
 - 1 tatlı kaşığı nescafe granül kahve
 
- Benmari yolu eritilmiş bitter çikolata
 - Çilek
 
Not EkleTarifi Yazdır
- Tenceremize teremyağ hariç tüm materyalleri alıyoruz.
 - Kısık ateşte koyu kıvam alana kadar çırpıcı yardımı ile pişiriyoruz.
 - Çırpıcı ile karıştıralım ki hiç topak kalmasın.
 - Çırpıcı biraz güç dönmeye başlayınca çabucak ocağı kapatalım.
 - Teremyağ ekleyelim yeniden karıştıralım, muhallebimizin sıcağında erisin.
 - hemen çabucak sıcakken sudan geçirdiğimiz kaselerimize koyalım ve buzdolabında soğumaya bırakalım.
 - Soğuduktan daha sonra kase kenarlarından yavaşça hava aldırarak aykırı çevirelim, dilerseniz yaptığım benmari metodu süsleme formülü ile süsleyebilirsiniz.