Saray Sarması

celikci

New member
Saray Sarması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı +2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
Ortası için;

  • 1 kutu kremşanti
Alt tabanı için;

  • 1,5 paket kakaolu petibör bisküvi yahut sade bisküvi
Saray Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye vanilya, tereyağı alıp, karıştıralım. Ocağın altını yakalım. Muhallebi kıvamı alana kadar karıştıralım. En son ocağın altını kapatıp tereyağı ve vanilyayı ekleyelim. Karıştırıp, bırakalım.
  2. Alt tabanı için şayet sade petibör bisküviniz var ise benim yaptığım üzere kakaolu olsun derseniz robotta bisküviyi çekerken içine 1 yemek kaşığı kakao ekleyin????
  3. Bisküvimizi un ufak yapınca kare bir tepsiyi alalım tam yayalım. Çabucak üstüne muhallebimizi dökelim ve düzleyelim. Muhallebimizi döktükten daha sonra birkaç saat buzdolabında donmaya alınır.
  4. Krem şanti 1 su bardağı süt ile çırpılır. Dinlenen muhallebimizin üzerine sürülür.
  5. Fotoğraftaki üzere dikdörtgen formunda kesilir ve spatula yardımı ile alttan üste yanlışsız sarılır ve servis tabağına alınır. Afiyet olsun ????????.
Saray Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst